Mielikin tarina

Kertomusten mukaan Mielikki oli Metsolan emäntä, metsien jumalan Tapion vaimo. Mielikki oli vahva nainen, luonteeltaan jyrkkäkin. Tehtävänä hänellä oli pitää huolta metsistä, katsoa että metsissä riittää poimittavaa satoa ja huolehtia riistaeläimistä.

Mielikki oli hyvä emäntä ja hän huolehti tehtävänsä tarkoin. Liekö ollut myötäsyntyistä vai opittua, mutta Mielikillä kerrotaan olleen parantajan kykyjä. Hän oli hoitanut loukkaantuneet käpälät ja tassut, sekä parannellut ukkometsojen taisteluhaavat. Vaikka Mielikki Metsolassa emäntänä oli oikein hyvä ja sosiaalinen nainen, metsissä liikkuessaan hän oli mieluiten yksin. Kerrotaan hänen olleen kaunis ja ryhdikäs nainen, mutta metsissä lliikkuessaan hänellä oli ollut naavalla ja kaarnanpaloilla koristettu viitta, jonka alle hän on mennyt piiloon ihmisääniä kuullessaan. Ihmistenkin vaivoja hän oli parantanut, kun vaan ihmiset ovat uskaltaneet tulla vaivoihinsa Mielikiltä apua pyytämään.

Maarit Pylvänen

-psykofyysinen fysioterapeutti.

Maarit Pylvänen

– psykofyysinen fysioterapeutti.

Perustin yhden naisen yritykseni, Mielikin fysioterapian, 2016. Mielikin fysioterapia on pitkään jatkuneen suunnittelun ja unelmoinnin tuotos. Mielikin fysioterapian toimipiste sijaitsee Nurmeksessa. Ajatus omasta fysioterapia-alan yrityksestä on syntynyt ensimmäistä kertaa ammattikorkeakoulussa pääsykokeiden aikana. Koulun pääsykokeessa yhtenä osiona oli psykologin haastattelu. Psykologin kysyi mielipidettäni yrittäjyydestä. Vastasin hätäpäissäni hurjan jännityksen vallassa, että haluaisin ensin suorittaa opinnot, sitten hankkia muutamia vuosia työkokemusta muilla työskennellen ja sen jälkeen ryhtyä itse yrittäjäksi. En oikeasti silloin ollut tuollaista edes ajatellut koskaan, mutta juuri niin elämä minua kuljetti. Opiskelin fysioterapeutiksi vasta toisena ammattinani, aikaisemmalta koulutukseltani olen media-assistentti. Koko työhistoriani olen toiminut erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä, enimmäkseen baaritiskin takana. Halu opiskella ajoi hakemaan kouluun, fysioterapia tuntui alana omalta.

Olen valmistunut Lahden ammattikorkeakoulusta fysioterapeutiksi, jonka jälkeen olen työskennellyt pääsääntöisesti psykiatrian vastuualueella. Psykiatrialla työskentelyn lisäksi olen toiminut fysioterapeuttina vaikeavammaisten kuntoutuksessa.

Fysioterapiaopintojen aikana suoritimme työharjoitteluja ja opintojeni puolivälin paikkeilla tuli eteen työharjoittelupaikka, joka muutti ajatteluani fysioterapiasta ja itsestäni terapeuttina. Tutustuin työharjoittelussani ensimmäistä kertaa psykofyysiseen fysioterapiaan. Työtapa ja ajattelu tuntuivat oikeilta. Kiinnostuin psykofyysisestä fysioterapiasta ja tunsin olevani kuin kotona. Polku tuntui omalta ja tuntui hyvältä lähteä polkua kulkemaan. Suoritin psykofyysisen fysioterapian erikoistumisopinnot ja nyt polku kuljettaa minut Valtimolle Mielikin fysioterapiaan työskentelemään itsenäisenä ammatinharjoittajana. Olen Ylä-Valtimolta kotoisin oleva paluumuuttaja. Pohjois-Karjalan alueella psykofyysisen fysioterapian palveluntuottajia ei vielä ole ja siksi haluan tätä työtä nimenomaan Pohjois-Karjalassa tehdä. Paluu juurille tuntuu hyvältä ja oikealta. Haluan tarjota luotettavaa palvelua, minulle on tärkeää että teen sinun eteesi parhaani. Tämän vuoksi yritykseni slogani on – Sinun vuoksesi.

Psykofyysisen fysioterapian erikoistumisopinnot olen suorittanut Tampereen ammattikorkeakoulussa. Yksi yritykseni arvoista on osaamisen takaaminen. Haluan tehdä työtä sillä ammattitaidolla, joka minulla on ja kehittää ammattitaitoani säännöllisesti jatkossakin. Mieleni on utelias, olen suorittanut monenlaisia lyhyempiä lisäkoulutuksia työn ohessa. Kouluttautuminen avaa mielestäni tilaa uudelle ajattelulle ja on tärkeää ammattitaidon ylläpitämisessä. Mielikin fysioterapia on Suomen fysioterpeuttien liiton yrittäjäjäsen sekä Psykofyysisen fysioterapian yhdistyksen jäsen.

Fysioterapiaopintojeni aikana tein työparini kanssa opinnäytetyöni iskiashermon toiminnan fysioterapeuttisesta tutkimuksesta. Mikäli haluat tutustua työhöni, löydät työn theseuksesta ».

Erikoistumisopinnoissani tutkin psykofyysisen fysioterapian mahdollisuuksia painon hallinnan tukemisessa ja kehonkuvan eheyttämisessä lihavilla naisilla. Mikäli haluat tutustua työhöni, löydät työn theseuksesta ».

Tervetuloa tutustumaan Mielikin fysioterapiaan.